TdH 2022

Belgiumból érkezik az UCI-ellenőr

Ludo Smeyers


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) arról tájékoztatta a Tour de Hongrie szervezőit, hogy Ludo Smeyers személyében egy rutinos belga szakembert delegál a viadal versenybírói csapatának élére.A hatvannégy esztendős rutinos szakember 1996 óta UCI-bíró, aki amellett, hogy hazájában, Belgiumban országúti, cyclocross- és pályaversenyeken is rendszeresen bíráskodik, pályafutása során számtalan emlékezetes nemzetközi viadalon dolgozhatott, köztük a sportág csúcseseményein, az országúti világbajnokságon vagy a Tour de France-on is, de kedvenc eseményei közé sorolja a Párizs–Nizzát, a Liége–Bastogne–Liége-t, a Flandriai Körversenyt, a Szlovén Körversenyt vagy a Baby Girót is.

„Mindig is érdekelt a kerékpározás. Gyerekként édesapámmal kijártunk szurkolni a környékbeli versenyekre, és a sportág iránti szeretet a későbbiekben sem múlt el. Korábban a szabadidőmben, a barátaimmal sokat kerékpároztunk, bár én magam sosem voltam profi bringás. Aztán szépen, lassan, ahogy egyre több megbízást kaptam a bíráskodásra, egyre kevesebb időm maradt tekerésre” – árulta el a belga szakember, aki „civilként” a belga pénzügyminisztériumban dolgozott két évvel ezelőtti visszavonulásáig.

Ludo Smeyers hozzátette, nagy örömmel fogadta a magyarországi megbízást: „Mindig öröm számomra olyan eseményen bíráskodni, amely tele van ambíciókkal, ahol a szervezők évről évre az előrelépésért dolgoznak. Ez azt szokta jelenteni, hogy a szervező gárda, amely a verseny mögött áll, motivált, lelkes, elkötelezett. Szeretek ilyen rendezvények részesévé válni, segíteni a szervezőket a céljaik elérésében. A hitvallásom, hogy ha keményen dolgozol, annak mindig meglesz a gyümölcse. A verseny kapcsán a biztonság lesz az elsődleges dolog, amire nagyon fogok figyelni, kiemelten fontos a versenyzők, a szervezők és a szurkolók biztonsága. Emellett pedig a fair küzdelmet, a sportszerűséget említeném.”Ludo Smeyers munkáját igazi nemzetközi csapat segíti majd a Magyar Körverseny során, a tervek szerint a hazai bíró csapatot két horvát, egy szerb és egy belga UCI-bíró egészíti ki.

A 43. Tour de Hongrie versenyére 2022-ben május 11. és 15. között kerül sor, várhatóan huszonnégy együttes részvételével.