Csapatok

Újabb győzelemre készülnek a szlovének

Ljubljana Gusto Xaurum


Két szlovén bejegyzésű kontinentális csapat, a ROG-Ljubljana és az Attaque Team Gusto egyesítette erőit 2018-ra: a Ljubljana Gusto Xaurum nevű gárda erejéről a magyar szurkolók is meggyőződhetnek majd augusztus közepén.A 2016-os Tour de Hongrie utolsó szakaszán a Radenska-Ljubljana együttese vitte el a pálmát, a remekül hajrázó Rok Korosec szerezte meg az etapgyőzelmet, akinek rátermettségét jelzi, hogy – immár Kusztor Péterék csapattársaként, a My Bike Stevens színeiben – néhány napja szakaszgyőzelmet is aratva megnyerte a Gemenc GP-t.

A szlovén együttes ROG-Ljubljana néven 2017-ben is remekelt a Tour de Hongrie versenyén: Ziga Jerman megnyerte a Magyar Körverseny siófoki befutóját, s aznap a sárga trikót is magára húzhatta. A végelszámolásnál klubtársa, Tadej Pogacar az összetett verseny harmadik helyét szerezte meg, a győztestől mindössze hét másodperccel elmaradva.A szlovén kontinentális csapat 2018-ban is részt vesz a Magyar Körversenyen! Nemcsak a csapat neve változott 2018-ra, de jó néhány új taggal is megismerkedhetünk majd. A Ljubljana Gusto Xaurum gerincét kilenc szlovén versenyző adja, mellettük három tajvani, két ausztrál és egy-egy horvát és japán kerékpáros alkotja az együttest. Érdemes közülük kiemelni az ausztrál Benjamin Hillt, aki 2016-ban megnyerte az UCI 2.2-es kategóriájú Thai Körversenyt, illetve tavaly az ugyancsak UCI 2.2-es kategóriájó japán Tocsigi Körversenyen is diadalmaskodott.A Ljubljana Gusto Xaurum tagjai:
Pavel Cizelj (szlovén)
Blaz Debevec (szlovén)
Tilen Finkst (szlovén)
Matic Groselj (szlovén)
Timothy Guy (ausztrál)
Benjamin Hill (ausztrál)
Wen Chung Huang (tajvani)
Ziga Jerman (szlovén)
Shao Hsuan Lu (tajvani)
Torataro Nishi (japán)
Izidor Penko (szlovén)
Tadej Pogacar (szlovén)
Viktor Potocki (horvát)
Aljaz Prah (szlovén)
Ziga Rucigaj (szlovén)
Jing Huei Wang (tajvani)
Honlapja: www.kdrog.si/en/continental-cycling-team-ljubljana-gusto-xaurum.html
Facebook-oldala: www.facebook.com/LGXCyclingTeam/
PCS-oldala: www.procyclingstats.com/team/ljubljana-gusto-xaurum-2018A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie augusztus 14-én kedden Siófokon prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny a Balatonalmádi, Keszthely, Velence, Székesfehérvár, Cegléd, Hajdúszoboszló, Karcag, Miskolc, útvonalon hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 843 kilométert tesz meg a kazincbarcikai befutóig. Ebben az évben 20 csapat kapott meghívót, minden együttes hét kerékpárossal állhat rajthoz a Magyar Körversenyen.


A Tour de Hongrie csapatai:


Team Differdange-Losch (LUX)
Pardus-Tufo Prostejov (CZE)
Sangemini MG.K vis Olmo Vega (ITA)
Team Novo Nordisk (USA)
Holdsworth Pro Racing (IRE)