TdH 2019

Újabb magyar versenyző Contadorék csapatában!

Fetter Erik: Kometa Cycling Team


Folytatódnak az előkészületek Alberto Contador Alapítványában a 2020-as évre, immár harmadik szezonjára készül a Kometa Cycling Team kontinentális csapata. A spanyol Sergio García és az olasz Alessandro Fancellu nevének bejelentését követően két magyar versenyző nevét publikálta a spanyol csapat: Fetter Erik a Pannon Cycling Teamből érkezik, és csatlakozik Dina Mártonhoz, aki már június óta a Kometa Cycling Team csapatát erősíti és 2020-ban is itt folytatja szereplését.
Fetter Erik a Tour de Hongrie fehér trikóját is viselhette


A 2000-es születésű Fetter Erik a mountain bike világából érkezett, ahol 2018-ban junior magyar bajnoki címet szerzett. Ugyanebben az évben a Buenos Aires-ben megrendezett ifjúsági olimpián első helyet szerzett rövidpályás mountain bike (XCC) kategóriában. 2019 volt az első év, amikor az országúti kerékpáros versenyekre fókuszált és részt vett a magyar válogatott színeiben a Tour de l´Avenir-en, ahol az összesített versenyben 39. helyen végzett. Emellett a Tour de Hongrie-n és a romániai Sibiu Tour-on is a tizenhetedik helyen végzett összetettben, a Magyar Körversenyen viselhette a legjobb hazai bringásnak járó fehér mezt is.

„Ezzel az igazolással egy gyerekkori álmom válik valóra – nyilatkozta Fetter Erik. – A csatlakozás lehetősége egy ilyen magas szintű csapathoz elég távolinak tűnt számomra, de minden munka és elkötelezettség kifizetődött most. Alig várom az új évet, hogy a csapattal versenyezhessek. A célom, hogy lépésről lépésre közelebb kerüljek a World Tourhoz. Meg vagyok győződve arról, hogy ez a csapat számomra nagy előrelépés, azok után, hogy az idén versenyeztem először országúton. Most azt mondanám, hogy az országúti kerékpározás minden területén viszonylag erős vagyok, jó sprinternek tartom magam és jól bírom a hegyi szakaszokat is, de ez az elkövetkezendő néhány évben fog eldőlni, hogy melyik területen fejlődök legjobban.”

A 2019-es Tour de Hongrie legjobb magyarjai: Valter Attila (balról), Dina Márton és Fetter ErikDina Márton júniusban érkezett a csapathoz és szereplését 2020-ban is a Kometa Cycling Teamben folytatja. Az elmúlt néhány hónapban remek eredményeket sikerült elérnie, a Tour de Hongrie-n második helyen végzett az összetett versenyben, a Vuelta a Burgos versenyén pedig annak ellenére, hogy a verseny első szakaszán bukott, sikerült a top 20-ban végeznie.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Kometa Cycling Team-ben folytathatom a karrierem. Imádok itt lenni, nagyon jól érzem magam a csapattársaim között és a stáb többi tagjával is jól kijövök. Úgy érzem, számomra ez a legmegfelelőbb csapat, hogy fejlődhessek. Hálás vagyok a bizalomért és a lehetőségért. Eriket már évek óta ismerem, rendkívül alázatos, kedves és barátságos fiú, aki nagyon jó versenyző és több területen is erős. Az eddigi kiváló eredményeiből arra következtek, hogy egy remek karrier lehetőség áll előtte” – mondta Dina Márton.

A Kometa Cycling Team világhírű vezetői: Ivan Basso (balról) és Alberto ContadorIvan Basso, a Kometa Cycling Team sport igazgatója a következőképp nyilatkozott a csapat terveiről: „Évről évre erősödik a kapcsolódásunk a magyar kerékpársporthoz és keményen dolgozunk, hogy felkutassuk a fiatal tehetségeket. Hálásak vagyunk Dér Zsoltnak, a magyar válogatott szövetségi kapitányának, hogy szorosan együttműködik velünk és segíti a munkánkat. Dina Márton már bizonyította rátermettségét és biztos vagyok benne, hogy még nagyon sokat tud fejlődni. Ez lesz Márton első teljes szezonja a csapatban. Erik nála sokkal fiatalabb, de nagyon tehetségesnek tartom és bízom benne, hogy sokat tud majd nálunk fejlődni, de türelmesnek kell lennünk, mivel tényleg nagyon fiatal még.”

Forrás: Kométa