TdH 2020

Viscontiék visszatérnek!

Vini Zabu-KTM


A Tour de Hongrie szervezői eddig tíz csapat érkezését jelenthették be hivatalosan is, íme, a tizenegyedik! Egy erős Pro Team Olaszországból, jó néhány rutinos Giro d’Italia-menővel! Tavaly – akkor még Neri Sottoli-Selle Italia-KTM néven – Giovanni Visconti vezetésével a viadal irányítói közé tartoztak a Tour de Hongrie-n. Most visszatérnek! Jön a Vini Zabu-KTM!Viscontiék a Tour de Hongrie tavalyi prológja előtt


Egy újabb Pro Team nevezése vált hivatalossá a 41. Tour de Hongrie küzdelmeire: a Giovanni Visconti nevével fémjelzett Vini Zabu-KTM. A patinás olasz együttes 2009 óta íródó történetében jó néhány igazi nagymenő megfordult soraiban, tekert a klubban a 48-szoros(!) Grand Tour-szakaszgyőztes olasz Alessandro Petacchi, a Giro d’Italia-győztes olasz Danilo Di Luca, az ugyancsak Olasz Körverseny-győztes olasz Stefano Garzelli, a Giro-negyedik olasz Dario Cioni, a Német Körverseny-győztes német Patrik Sinkewitz, a Giro-szakaszgyőztes olasz Luca Mazzanti, a kétszeres Giro d’Italia összetett negyedik olasz Andrea Noé, a kétszeres Tour de France-szakaszgyőztes olasz Filippo Pozzato, sőt, két esztendő erejéig a Tour de Hongrie címvédője, az olasz Manuel Belletti is.Napjainkban az olasz Giovanni Visconti az együttes rangidőse, s egyben a legtapasztaltabb versenyzője is. Pályafutása során olyan klubokban fordult meg, mint a Domina Vacanze, a Milram, a Quickstep, a Movistar vagy a Bahrain Merida, tíz Giro d’Italia-részvétel mellett kétszer a Vuelta a Espana, egyszer pedig a Tour de France távját is teljesítette. Kétszer nyert szakaszt a Giro d’Italián, összesen harmincnégy profi győzelemnél tart. A rutinosabb versenyzők közé tartozik a négy-négy Giro-részvétellel büszkélkedő Edoardo Zardini és Francesco Manuel Bongiorno is, tavaly mindhármukat láthattuk a Magyar Körverseny mezőnyében!A csapat elsősorban az olasz versenyzőkre épít, húsz hazai kerekes mellett egy holland, egy luxemburgi, egy új-zélandi, egy panamai és egy szerb versenyzőt tud soraiban. A Vini Zabu-KTM rendszeres résztvevője hazája körversenyének, a Giro d'Italiának, amelyen ebben az esztendőben is láthatjuk majd Viscontiékat.

A Tour de Hongrie szervezői korábban már tíz csapat érkezését hivatalosan is bejelentették, eszerint az új időpontra tervezett magyar viadalon indul a holland Jumbo-Visma (World Team), az amerikai TREK-Segafredo (World Team), az ausztrál Mitchelton-Scott (World Team), az olasz Androni Giocattoli-Sidermec (Pro Team), a belga Alpecin-Fenix (Pro Team), az amerikai Team Novo Nordisk (Pro Team), a spanyol Kometa-Xstra (Continental Team), a szlovén Adria-Mobil (Continental Team), a csíkszeredai Team Novák (Continental Team) és a román Giotti Victoria Palomar (Continental Team) is. A szervezők nagy célt tűztek ki maguk elé: a Magyar Körverseny 2021-ben kerüljön be a Pro Series nevű sorozatba. Ennek komoly feltételei vannak, az egyik az, hogy legalább három World Team, és legalább tizenegy World Team vagy Pro Team besorolású együttesnek kell részt vennie az idei Tour de Hongrie-n.A 41. Tour de Hongrie versenyére 2020. augusztus 29. és szeptember 2. között kerül sor, az UCI 2.1-es kategóriájú viadalon a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz.