TdH 2020

World Tour-versenyzőinkkel is találkozhatsz

Szerdától: Tour de Hongrie magazin


Május 13. és 17. között, a 2020-as Tour de Hongrie eredetileg tervezett időpontjában ötrészes magazinműsorral jelentkezünk az M4Sport csatornáján. A sorozatban találkozhatunk napjaink legjobb magyar kerékpárosaival, akik egy „virtuális versenyben” össze is mérik erejüket.Mind az öt „versenynapon” félórás adásban járjuk végig a körverseny idei útvonalát – félig-meddig virtuálisan, ugyanis egy erre kifejlesztett applikáció segítségével ismert hazai és külföldi kerékpárosok is teljesítenek egy-egy szakaszt az adott napon. Az adásokkal egyidőben játékot is hirdetünk: az „okosgörgővel” rendelkező kerékpárosok egy héten át otthon is teljesíthetik a Tour de Hongrie „virtuális”, 35-45 kilométeres szimulált szakaszokat, a résztvevők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. Az első „versenynap”, a Tour de Hongrie első szakasza az otthoni teljesítők számára május 13-án, az M4Sport adása után kezdődik.
Dina Márton (balról) és Valter Attila (jobbról) tavaly a Tour de Hongrie hősei voltak


S hogy az otthoni teljesítők kikkel mérhetik össze felkészültségüket? Az adássorozatban nyeregbe szállnak a magyar kerékpársport jelenlegi legjobbjai, többek között két World Tour-versenyzőnk, a tavalyi Tour de Hongrie versenyében harmadik helyezett Valter Attila (CCC Team) és a 2017-es Magyar Körverseny második helyezettje, Peák Barnabás (Mitchelton-Scott) is.
Peák Barnabás óriási meglepetést okozott 2017-ben a Magyar Körversenyen


Indul a virtuális versenyben a tavalyi összetett verseny ezüstérmese, Dina Márton (Kometa-Xstra), a Tour de Hongrie legutóbbi magyar szakaszgyőztese, a londoni olimpikon, pályán Európa-bajnoki ezüstérmes Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team), a viadal legutóbbi magyar sárga trikósa, a leggyorsabb magyar kerékpáros, a pálya Világkupákon jeleskedő sprinter, Szalontay Sándor, a pekingi olimpikon Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) és több magyar válogatott kerékpáros is.
Szalontay Sándor viselhette legutóbb a Tour de Hongrie sárga mezét


A Tour de Hongrie magazinban láthatjuk majd: jó néhány külföldi csapat és versenyző is kiállt a Magyar Körverseny mellett, üzenetekkel vagy éppen az adott szakaszok teljesítésével jelezték, szeretik ezt az eseményt, s szívesen visszatérnek az „igazi” folytatásra is...
Lovassy Krisztián 2015-ben dobogós volt a budapesti befutón


A Tour de Hongrie magazin adásai
1. szakasz, május 13., szerda, 16:00 (M4Sport): Debrecen–Hajdúszoboszló
2. szakasz, május 14., csütörtök, 15:30 (M4Sport): Karcag–Nyíregyháza
3. szakasz, május 15., péntek, 15:35 (M4Sport): Sárospatak–Kazincbarcika
4. szakasz, május 16., szombat, 14:25 (M4Sport): Miskolc–Gyöngyös-Kékestető
5. szakasz, május 17., vasárnap, 15:20 (M4Sport): Esztergom–Esztergom