35. Tour de Hongrie: Holland diadal (2008)

A Tour de Hongrie 2008-ban holland győzelemmel ért véget Hans Bloks révén. A magyaroknak az előző évhez hasonlóan sajnos ezúttal sem termett túlontúl sok babér.
A verseny végkimenetele, lényegében egy útirányjelző tábla ellopásán dőlt el. A viadal második szakaszán Balmazújvárosból Sátoraljaújhely felé tekert a karaván, amikor Hajdúnánáson ismeretlenek ellopták a jelzőtáblát. A szökevények jó irányba mentek, azonban a főmezőny rossz útra kanyarodott. A hiba észrevételekkor pedig szinte mindenki egyszerre húzta be a fékkart, így körülbelül harminc kerékpáros került a földre. A nap végén a szökevénycsoporttal hazaérő holland Hans Bloks vette át a sárga trikót, amit később már nem is adott ki a kezéből. A magyarok sajnos egy szakasz során sem tudtak a dobogóra állni, végül Szórádi Balázs, a Ferencváros kerekese zárt a legelőkelőbb helyen, az összetett tizedik pozíciójában. tdh2008 A szakaszgyőztesek – Gyomaendrőd-Gyomaendrőd (79,2 km): Aaron Deckers (holland, Rietveld), Balmazújváros-Sátoraljaújhely (183,7 km): Martin Riska (cseh, RC Arbö Wels Gourmetfein), Slovenski Novi Mesto-Kassa (138 km): Mitja Schlüter (német, Milram Continental), Sátoraljaújhely-Bükkszék (232,2 km): Franz Grassmann (osztrák, RC Arbö Wels Gourmetfein), Bükkszék-Bükkszentkereszt (131,6 km): Ferdinand Brückner (osztrák, Austria Denzel Cliff), Miskolc-Miskolc (69,6 km): Mitja Schlüter (német, Milram Continental)

35. Tour de Hongrie (2008. július 22-július 26., 834,3 km)

Az összetett végeredmény: 1. Hans Bloks (holland, Jo Piels) 20:29:22 2. Vladimir Kerkez (szlovén, Kranj) + 16 mp 3. Ivan Stevic (szerb, Szerbia) + 34 mp A csapatversenyben: 1. Szerbia A pontversenyben: 1. Aaron Deckers (holland, Rietveld) A hegyiversenyben: 1. Timo Honstein (német, Atlas Personal)