Csapatok

Készen áll a 2016-os szezonra Lovassy Krisztián és a Tour de Hongrie-címvédő Tom Thill csapata

Március 4-én pénteken az Esch városában található Losch autószalonban tartotta hivatalos csapatbemutatóját a luxemburgi Differdange-Losch kontinentális kerékpáros csapat. A 2015-ös Tour de Hongrie összetett győztesét, Tom Thillt, valamint a verseny legjobb magyar kerékpárosát, Lovassy Krisztiánt is a soraiban tudó gárda 2016-ban is készen áll arra, hogy meghódítsa Európa országútjait. Hozzánk is eljönnek!

A Gabriel Gatti által vezetett sor továbbra is ezer szállal kötődik hazánkhoz, hisz Haiszer Ákos és Liska Gergely ebben az évben is a csapat kötelékében vállal munkát, miközben a gárda egyik technikai szponzora is magyar. Az uborkaszezonban heten távoztak, köztük a Magyar Körversenyt is megjárt belga Johan Coenen. Az érkezők között a kétszeres olasz ifjúsági bajnok Jan Petelin a legnagyobb név, a csapat magját ellenben továbbra is Tom Thill, Lovassy Krisztián, a lett Janis Dakteris, illetve a télen több hét erejéig hazánkban készülő litván Gediminas Kaupas kvartettje alkotja.

differdange2016_2  Liska Gergely és Haiszer Ákos kettőse


A csapat az alicantei edzőtábort követően első komolyabb megmérettetésére készül, amely a március 13-i holland Rabobank Dorpenomloop Ruchpen 1.2-es viadala lesz, ahol Lovassy Krisztián is megkezdi 2016-os szezonját. Az idei versenyprogramban olyan viadalok kaptak helyet, mint a francia 1.1-es Route Adélie de Vitré, a szintén 1.1-es Val de Loire, a kiemelt kategóriás Luxemburgi Körverseny vagy éppenséggel a 2016-os Tour de Hongrie.

Tudtam, hogy Tom képes lehet arra, hogy megnyerje ezt a versenyt. Meg is érdemli a sikert, amely reményeink szerint hatalmas lökést ad számunkra az elkövetkezendő években” – mondta Gatti mester visszautalván Thill magyarországi győzelmére.


Az tehát már most kijelenthető, hogyha sérülés vagy betegség nem hátráltatja, akkor júniusban indul a Tour de Hongrie versenyén a 2015-ben győztes luxemburgi Tom Thill, és rajthoz áll a legutóbbi viadal legjobb magyar versenyzője, Lovassy Krisztián is. Komoly tervekkel.


© www.facebook.com/VanikZoltanFoto