Magyar Kerékpározás Hete: 2015. augusztus 3–9.

Ezen a héten minden a legegészségesebb közlekedési eszköz használóiról szól,profi  sportolókról, hobbi bringásokról, hétköznapi emberekről és gyerekekről, akik valamennyien kerékpároznak. Ki így, ki úgy.

 

Polony_IstvanA Magyar Kerékpársportok Szövetségének szervezésében 2015. augusztus 3. és 9. között először rendezik meg a Magyar Kerékpározás Hetét.

„Egy olyan eseményt szeretnénk életre hívni, amely lehetőséget ad arra, hogy a kerékpározás valamennyi képviselője megmutassa magát. Hiszen ha csak a szövetségünk berkein belül sportolókat nézem, az olimpiai programban is szereplő szakágak mellett még jó néhány ága van a kerékpározásnak, a versenyzéstől a hobbi bringázáson át a hétköznapi közlekedésig” – hangsúlyozta Polony István, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke.

A szervezők célja, hogy az egy hetes rendezvénysorozat során bemutatkozzon a kerékpározás valamennyi válfaja, az érdeklődők megismerhessék a sportág különféle formáit, amelyeket nehéz lenne hiánytalanul felsorolni: az országúti, az időfutam, a pálya, a cyclocross, a mountain bike olimpiai krossz, mountain bike maraton, four cross és downhill, a BMX cross, dirt és street, a triál és a terem, de egy-egy szakágon belül is különféle eszközöket használnak. S akkor még nem szóltunk a trekkingről, a wellness-bringásokról, a futárokról, a postásokról, a biciklis rendőrökről, a BUBI-sokról...

„Az ország több pontján sportversenyekkel, túrákkal, felvonulásokkal, játékos vetélkedőkkel, bemutatókkal, kiállításokkal, filmvetítésekkel, színes, a nagyközönséget is megmozgató programokkal készülünk emlékezetessé tenni a Magyar Kerékpározás Hetét, bízva abban, hogy hagyományteremtő lesz ez a kezdeményezés” – tette hozzá Polony István.