Csapatok

Újra eljön a 2016-os budapesti befutó győztes csapata

A tavalyi Tour de Hongrie utolsó szakaszán a Radenska-Ljubljana együttese vitte el a pálmát, a remekül hajrázó Rok Korosec szerezte meg az etapgyőzelmet. A szlovén kontinentális csapat 2017-ben is részt vesz a Magyar Körversenyen! A  2017-es Tour de Hongrie versenyén résztvevő csapatokat bemutató sorozatunk második részében a ROG-Ljubljanát vesszük górcső alá.


Nemcsak a csapat neve változott 2017-re, de szinte a teljes sorát lecserélte az 1949 óta működő klubot vezető Milan Hojnik. A tavalyi budapesti szakaszgyőztes, Rok Korosec például már az Amplatz-BMC színeiben, Kusztor Péterék csapattársaként szerezte meg március elsején a Trofej Umag első helyét, de a tavalyi Magyar Körversenyre nevezett bringások közül távozott Robert Jenko, Bruno Maltar, Jure Miskulin és Zan Jerkic is.


www.facebook.com/VanikZoltanFoto


A Ljubljana alaposan megfiatalodott, a csapat „legidősebb” tagja a huszonegy esztendős Ziga Rucigaj, aki tavaly megszerezte a legjobb U23-as kerékpárosnak járó fehér trikót a Magyar Körversenyen. Rajta kívül érdemes lesz figyelni a junior-világbajnoki mezőnyverseny hatodik helyezettjére, Ziga Jermanra, a szlovén időfutam-bajnokra, Andrejas Zanra vagy a mindössze tizennyolc éves Tadej Pogacarra, aki néhány napja negyedik lett az Isztriai Körverseny összetett versenyében.


Alighanem a ROG-Ljubljana lesz az idei Tour de Hongrie egyik legfiatalabb gárdája, de ahogy mondani szokták, 2017-ben sem „dominózni jön” a sikerre éhes szlovén csapat.



A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.


A Tour de Hongrie induló csapatai: A súlyos baleset után az idén érkezhet a Dimension Data for Qhubeka!