Criterium Castellum Keszthelyen!

2015. augusztus 3. és 9. között kerül sor a Magyar Kerékpározás Hetére. A Bringasport hetén minden a legegészségesebb közlekedési eszköz használóiról szól, profi sportolókról, hobbi bringásokról, hétköznapi emberekről és gyerekekről, akik valamennyien kerékpároznak. Az egyik kiemelkedő esemény lesz a keszthelyi Criterium Castellum amatőr verseny.

A Criterium Castellum verseny célja a Tour de Hongrie keszthelyi befutója előtti jó hangulat biztosítása, a versenykerékpározás népszerűsítése. Az olimpiai kvalifikációs verseny befutója előtt egy órával lehetőség nyílik aktív amatőr bringások számára, hogy Keszthely történelmi belvárosában egy lezárt, 3 kilométeres körpályán megméressék magukat.

Criterium Castellum

Rendező: TEKER - Termál-út Kis-Balaton Kerékpáros Egyesület - Jankovics Ferenc

E-mail: tekeregyesulet@gmail.com

Telefon: 06-30-470-8550

Rajt időpontja: 2015. augusztus 5. szerda

Rajt helyszíne: 8360 Keszthely, Fő tér

Nevezés: a résztvevők száma legfeljebb 50 fő, nevezés telefonon Jankovics Ferencnél

Táv, időtartam: 3 kilométeres lezárt kijelölt körpályán, fél óra/ 30 perc + 1 kör véghajrá

Kategóriák: felnőtt amatőr nők, felnőtt amatőr férfiak

Versenyszabályok:

A versenyen mindenki saját felelősségére elindulhat. A verseny során a KRESZ ide vonatkozó szabályait mindenkinek be kell tartani. Fejvédő használata kötelező! Az esetlegesen bekövetkező balesetért, kárért a rendezőség felelősséget nem vállal! A verseny az országúti versenyzés szabályai alapján zajlik, győz az a versenyző, aki a távot minden külső segítség nélkül a legrövidebb idő alatt teljesíti. Defekt vagy géphiba esetén visszaállásra nincs lehetőség.

Díjazás: felnőtt amatőr nők és férfiak első helyezett kupa, első három helyezett érem

Jelentkezési határidő: 2015. július 29. szerda 12 óra